Unable to log into the console Delphix Engine.

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
Good day.

Delphix Engine does not get IP (dhcp off in our network).

But fails to manually set IP-address on the documentation http://docs.delphix.com/display/DOCS42/Setting+Up+Network+Access+to+the+Delphix+Engine.

Reason: incorrect username or password.
Photo of Su

Su

  • 280 Points 250 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,420 Points 10k badge 2x thumb
Su,
What is the name of your VM? Is it LandsharkEngine 2.0 for VMware or Landshark 2.1.1. for VMware?
Photo of Su

Su

  • 280 Points 250 badge 2x thumb
Hi, Adam.

LandsharkEngine 2.0 for VMWare.ova
Photo of Tim Gorman

Tim Gorman, Field Services

  • 2,824 Points 2k badge 2x thumb
Su,

Adam is the author of Landshark and he'll certainly find a better (and permanent) solution, but here is what I do when this happens in VMware Fusion on my Mac.

If I've already finished starting the VM for the first time and see the message about "Network Interface not configured" on the VM console, I go to the "Settings" button in the Virtual Machine Library...



...then I select "Network Adapter"...



...then change the setting from "Share with my Mac"...



...to "Private to my Mac"...



...and then restart the virtual machine.  That generally brings up the correct networking on the VM.

I don't run on a Windows PC, but I suspect similar changes to VMware Workstation might help?

Hope this helps!
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,420 Points 10k badge 2x thumb
Hey Su, You are on the right version then, I have seen this issue in 2.1 beta we are testing.

If you need to assign a static IP, then you are following the correct steps. 

The username in your screenshot is correct. Are you using all lowercase sysadmin as the password?

As long as that screen is green, you can login with those credentials. 
Photo of Su

Su

  • 280 Points 250 badge 2x thumb
Good day, Tim.
Thank you for reply :)
But I'm on vmware ESXi 5.5 U2..
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,420 Points 10k badge 2x thumb
Su, we have several people running on that version of VMware ESXi. You should be fine. Did you validate the username and password you were attempting to use?
Photo of Su

Su

  • 280 Points 250 badge 2x thumb
"..Are you using all lowercase sysadmin as the password?.."
Yes.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,420 Points 10k badge 2x thumb
I have some time this morning to help you via a WebEx to take a closer look at the situation. please send me a direct email at adam.bowen@delphix.com
Photo of Su

Su

  • 280 Points 250 badge 2x thumb
Good day.

With new .ova-template the problem has been solved.
Adam, could you please send me new .ova-template "Source&Target" vm's for vmware esxi?
In the letter I received links to vm for VirtualBox.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,420 Points 10k badge 2x thumb
Su, the links to the Source and Target VM's will work with both VMware and VirtualBox. If you are getting a message about a vbox element, please see this community post:
https://community.delphix.com/delphix/topics/when-i-try-to-import-landshark-into-esx-i-get-a-message-about-an-invalid-vbox-element
Photo of Su

Su

  • 280 Points 250 badge 2x thumb
Thanks, Adam.