unable to login delphix_admin on delphix express

  • 1
  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
I use virtualbox to import a Delphix Express 4.3.3.0 for VirtualBox.ova. Once all settings done, the sysadmin is able to log in, except the delphix_admin with default passsword. It keeps showing Invalid username or password.
Photo of Bundit Jianpinitnan

Bundit Jianpinitnan

  • 122 Points 100 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 1
  • 1
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
Ensure you are still not in the server setup window. If you have a gear icon on your background, you are on the wrong screen. Ensure you are on the Delphix Admin screen and you are using delphix as the default password.
Photo of Marcin

Marcin

  • 494 Points 250 badge 2x thumb
A little link below PASSWORD - Delphix Admin
Photo of Amit Bansal

Amit Bansal

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
If you are using trail version, try with landshark, as it is default password for delphix_admin
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
Hey Amit,  landshark is not the default password. landshark is what you set the password to during the quick install instructions. 
Photo of Amit Bansal

Amit Bansal

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
yes agree Adam, but I believe in the instructions that's what password mention while installation. and people usually do copy paste and then forget what pwd they put. Atleast same happened to me and I was running in same issue which Bundit has now.
Photo of Jatinder Luthra

Jatinder Luthra, Employee

  • 2,694 Points 2k badge 2x thumb
Hello Bundit,
                   Delphix Engine has two separate  login GUI, one for sysadmin and one for delphix. I guess you might be putting delphix_admin credentials in sysadmin login page.

Could you please make sure, on page, it is showing as Delphix Engine and not Delphix setup?

Please find screenshots below.

You can change switch login GUI by clicking on left bottom option in blue.

Photo of Kellyn

Kellyn

  • 70 Points
I would check the configuration file that is used for this login.  You'll need the ip address for the target machine.  If you don't have it- Go to the TARGET machine, login with delphix/delphix, (unless you changed it, then use the new password) and open up a terminal window.  Type in "ifconfig" and get the ip address.
Now on your desktop, open a web browser and type in the ip address:8000

This will open a configuration file.  You'll note the engine username and password.  Make sure they match what you  are putting in.  If you want to update it, you can in the section provided, click on Submit Changes and then proceed.

Hope this helps,
Kellyn
Photo of Bundit Jianpinitnan

Bundit Jianpinitnan

  • 122 Points 100 badge 2x thumb
Thank you for all your inputs here.
1. From Kellyn's guidance, I check my linuxtarget, the password of delphix_admin showing on browser is landshark. However the delphix engine login keeps denying my username or password that I've entered. 


2. From Jatinder's suggestion, I do submit the username on correct screen, but only delphix_admin is still invalid.
  - I use sysadmin as username on this link http://<ip>/login/index.html#serverSetup
  - I use delphix_admin as username on this link http://<ip>/login/index.html  or http://<ip>/login/index.html#delphixAdmin

3. The delphix engine console has been up and running.  Also, the sysadmin summary is as folowing screen below. 




Your help and comment are really appreciated :)
Bundit
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
Bundit, if you are still completing the Quick Install instructions (step 16), and have yet to set the password, then the default password is "delphix" all lowercase, with no quotes. 

I have clarified the documentation:
Once the initial setup is complete, login to the admin portal as delphix_admin, password delphix. Change the password to "landshark" (no quotes, all lowercase). 
Photo of Kellyn

Kellyn

  • 70 Points
I also have a "feeling" that your configuration for the install isn't complete.  When I first went through the Delphix Express installation, I assumed I could just start everything and not read any instructions, (as many times we techies do... :))  Due to this, the first import of the VMs didn't configure correctly and mine was half configured.  Please try out Adam's recommendation and see if "delphix" in the password field solves the problem and if not, update the password in the configuration file and "submit changes" then try again.  I had some fun importing and forcibly breaking and then re-importing to get familiar with the Express edition, (that's just how I roll... :)) and I ran into this on one of my messy builds of it.
Let us know how it goes!
Kellyn
Photo of Bundit Jianpinitnan

Bundit Jianpinitnan

  • 122 Points 100 badge 2x thumb
I did change (submit changes) a linuxtarget configuration file, but it doesn't help, until using initial password "delphix" that'd solve my issue.  

Thank you everyone here for your prompt support.