Adding a SAP Source Environment with Windows Server R2 2003

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
I'm trying to add a SAP environment as source for a demo group and I'm getting the following error:
Could not log into "X.X.X.180" for environment "X.X.X.143" with the provided username and password: "ACCESS_DENIED: 1326: Logon failure: unknown user name or bad password."

The target environment was setup correctly and is working fine. We have tried to run the addhostgui.cmd script and when it had finished it showed that the environment was correctly added to the engine. The only thing that we get after running that command is the next message:
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.http.impl.conn.PoolingHttpClientConnectionManager).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for more in
fo.

Both servers are running a 64-bit version of windows.
Photo of Felipe Hernandez

Felipe Hernandez

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
  • frustrated

Posted 3 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Tim Gorman

Tim Gorman, Field Services

  • 2,824 Points 2k badge 2x thumb
Is there an iSCSI initiator installed on this server?
Photo of Felipe Hernandez

Felipe Hernandez

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
I've installed the iSCSI initiator and how I'm getting this error:
Failed to validate credentials for "delphix_admin" on host "10.0.0.143" using proxy "10.0.0.180".

Any ideas?

Regards,
Felipe A. Hernandez
Photo of Tim Gorman

Tim Gorman, Field Services

  • 2,824 Points 2k badge 2x thumb
Felipe,

Googling on keywords "windows failed to authenticate iscsi initiator" leads to some fairly detailed discussions and possible solutions such as this one involving Dell servers in particular and this one involving general Challenge-Handshake Authentication Protocol (CHAP) concepts.  Do you know if the newly-installed iSCSI initiator needs its own authentication registered through CHAP?

So sorry, we're getting way to the limits of my personal expertise on Windows, but please let us know if that helps?

Thanks!
Photo of Felipe Hernandez

Felipe Hernandez

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
Thanks but the error is on the Delphix side, it is shown when I try to add the windows environment as source.
Photo of Tim Gorman

Tim Gorman, Field Services

  • 2,824 Points 2k badge 2x thumb
Is it possibly an Active Directory problem?  What is the IP address for the Delphix Engine?  Is it 10.0.0.143 or 10.0.0.180?  Is "delphix_admin" just the account within the Delphix Engine itself, or is it also the name of an OS account on the Windows servers?  Are you using LDAP/AD authentication within the Delphix Engine?
Photo of Felipe Hernandez

Felipe Hernandez

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
We're not using AD or LDAP authentication, we have 3 VM's the Delphix engine (.135), the SAP Source (.143), the SAP Target (.180) all in the same network.
Photo of Tim Gorman

Tim Gorman, Field Services

  • 2,824 Points 2k badge 2x thumb
Is the target (.180) a staging target, or a target for virtual databases?  If the former, does the Windows domain user on the source (.143) belong to the same domain, or in the same cross-trusted domain as the Windows domain user on the staging target (.180)?  The documentation online here might explain it more thoroughly?
Photo of Darin Tully

Darin Tully, SQL DBA

  • 530 Points 500 badge 2x thumb
Felipe, are you trying to add a source host environment using the connector? Or is the connector installed on a Target\Staging host and that's already registered in the Delphix Engine and you're now trying to add the source in the GUI?
Photo of Felipe Hernandez

Felipe Hernandez

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
The connector is already installed on a target/staging host which is already registered in the delphix engine and I'm trying to add the source in the GUI.
Photo of Darin Tully

Darin Tully, SQL DBA

  • 530 Points 500 badge 2x thumb
Awesome, thanks for clearing that up. I see you're using the login "delphix_admin". Is that a domain login?
Photo of Felipe Hernandez

Felipe Hernandez

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
That is the username for that Machine, we're not using any domains or anything like that, we're using standalone VMs for now.
Photo of Darin Tully

Darin Tully, SQL DBA

  • 530 Points 500 badge 2x thumb
Ok. That OS user has to be a domain login and the source host must also also be in a domain. Here's a link for the requirements for a source host:

https://docs.delphix.com/display/DOCS42/Requirements+for+SQL+Server+Source+Hosts+and+Databases