Trying to configure static ip address on Landshark Engine, but can't login to console

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
I am trying to configure Delphix Engine on ESXi 5.5 and we do not have DHCP yet, so I'm trying to configure static ip address. The thing is, I've managed to set it ip on Source and Target VMs, but I can't configure it on the Engine (LandsharkEngine 2.1.2 for VMWare). I've tried to log in to the console as sysadmin, sysadmin@SYSTEM, tried all the passwords provided on the email, but it simplys doesn't work.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
hey daniel. this is a known bug in that engine. shoot me a note at hsic'at'delphix.com and I'll give you a new version ahead of our release.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Just sent you an email, I'll be waiting for the new link, thanks a lot :)
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
I thnik you've sent me and md5sum file, not the actual OVA.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Hello, the Engine seems to be working now, but when I'm at the configuration page, at the very last, the finish button is disabled.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
known issue with 4.2. fixed in 4.3. for now, try back/next or refresh your browser
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Back/next doesn't work. Refreshing it sends me to the initial setup page (new password for sysadmin). Doing it all over again takes me back to the summary page with the finish button grayed out.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
we have seen this before in this version of the trial. I sometimes open a "incognito" window to avoid the issue. It is related to flash, so clearing out you cache can simulate the same thing. Yeah, refreshing means having to start the wizard over again. The version bejng released this week, or next, will resolve all of this.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Ok, now it worked, but once I've changed the delphix_admin password to landshark, the auto-discovery didn't start automatically.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
reboot the linuxtarget and see if that fixes it
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
I've tried to add the environments using delphix OS user credentials. But I don't think it worked.
Add environment user "delphix", ok. Create environment, ok. Validate and create host, ok. Add host, ok. Discover information and objects for environment, ok. But it doesn't show me the newly created environments.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
I've also tried rebooting Target and Source, but also didn't work.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
such weirdness. did you manually add them to Delphix? If so, that will break the automated process. on your linuxtarget, can you post the last 20
lines from the /home/delphix/landshark_setup.log?
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Yes, after the discovery process didn't start on its own, I've tried to manually add Target and Source manually (my bad).
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Ensure your Delphix Engine is powered on.INFO:2015-09-01 05:19:19:Scanning for the Landshark Delphix Engine
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:10.148.34.56 appears to be a Delphix Engine
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:Establishing a server session
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:Fetching Delphix Engine Info
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:10.148.34.56: POST(/resources/json/delphix/session, {"locale": "en_US", "client": "delphixpy", "type": "APISession", "version": {"micro": 0, "major": 1, "type": "APIVersion", "minor": 4}}, {'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:10.148.34.56: POST(/resources/json/delphix/login, {"username": "delphix_admin", "password": "landshark", "type": "LoginRequest", "target": "DOMAIN"}, {'Cookie': 'JSESSIONID=006B6B9D023B4C6F476D82B2F57E10D3; Path=/resources/; HttpOnly', 'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:10.148.34.56: GET(/resources/json/delphix/system, {'Cookie': 'JSESSIONID=006B6B9D023B4C6F476D82B2F57E10D3; Path=/resources/; HttpOnly', 'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:19:34:10.148.34.56 is a Delphix Engine, but it did not return the address
designated as the Landshark Engine ("Delphix4250HWv8").
If this is the intended Landshark Delphix Engine, please correct your setup and try again.
INFO:2015-09-01 05:19:34:Did not find a suitable Landshark Delphix Engine.
Repeating discovery loop in 60 seconds.
Ensure your Delphix Engine is powered on.
INFO:2015-09-01 05:20:34:Scanning for the Landshark Delphix Engine
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:10.148.34.56 appears to be a Delphix Engine
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:Establishing a server session
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:Fetching Delphix Engine Info
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:10.148.34.56: POST(/resources/json/delphix/session, {"locale": "en_US", "client": "delphixpy", "type": "APISession", "version": {"micro": 0, "major": 1, "type": "APIVersion", "minor": 4}}, {'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:10.148.34.56: POST(/resources/json/delphix/login, {"username": "delphix_admin", "password": "landshark", "type": "LoginRequest", "target": "DOMAIN"}, {'Cookie': 'JSESSIONID=4AAFCDDDD616E43731639179035DF848; Path=/resources/; HttpOnly', 'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:10.148.34.56: GET(/resources/json/delphix/system, {'Cookie': 'JSESSIONID=4AAFCDDDD616E43731639179035DF848; Path=/resources/; HttpOnly', 'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:20:48:10.148.34.56 is a Delphix Engine, but it did not return the address
designated as the Landshark Engine ("Delphix4250HWv8").
If this is the intended Landshark Delphix Engine, please correct your setup and try again.
INFO:2015-09-01 05:20:48:Did not find a suitable Landshark Delphix Engine.
Repeating discovery loop in 60 seconds.
Ensure your Delphix Engine is powered on.
INFO:2015-09-01 05:21:48:Scanning for the Landshark Delphix Engine
DEBUG:2015-09-01 05:22:02:10.148.34.56 appears to be a Delphix Engine
DEBUG:2015-09-01 05:22:02:Establishing a server session
DEBUG:2015-09-01 05:22:02:Fetching Delphix Engine Info
DEBUG:2015-09-01 05:22:02:10.148.34.56: POST(/resources/json/delphix/session, {"locale": "en_US", "client": "delphixpy", "type": "APISession", "version": {"micro": 0, "major": 1, "type": "APIVersion", "minor": 4}}, {'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:22:02:10.148.34.56: POST(/resources/json/delphix/login, {"username": "delphix_admin", "password": "landshark", "type": "LoginRequest", "target": "DOMAIN"}, {'Cookie': 'JSESSIONID=F8E151D139DB6BFAE5293F09A5FCE5CE; Path=/resources/; HttpOnly', 'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:22:03:10.148.34.56: GET(/resources/json/delphix/system, {'Cookie': 'JSESSIONID=F8E151D139DB6BFAE5293F09A5FCE5CE; Path=/resources/; HttpOnly', 'Content-Type': 'application/json'})
DEBUG:2015-09-01 05:22:03:10.148.34.56 is a Delphix Engine, but it did not return the address
designated as the Landshark Engine ("Delphix4250HWv8").
If this is the intended Landshark Delphix Engine, please correct your setup and try again.
INFO:2015-09-01 05:22:03:Did not find a suitable Landshark Delphix Engine.
Repeating discovery loop in 60 seconds.
Ensure your Delphix Engine is powered on.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Maybe trying to reload target and source? Plese advise.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
Hey Daniel, the issue I can see from the logs is that the engine name is Delphix4250HWv8 and it is expecting "LandsharkEngine". Since I gave you another type of OVA, the name was different. I am going to email you on how you change it.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Great, thanks!
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
Daniel, did you get my email? I want to make sure you are up and running.
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
I did get your e-mail, but I was out of the office at the moment. I've done the procedure and Delphix tried to do the auto-discovery thing, but now it comes to the part where it's my fault: it failed because I had tried previously to add to another host environment. I've sent you the screens.
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
if you manually added those environments, delete them on the environments screen after you refresh the browser, then reboot the linuxtarget
Photo of Daniel Stolf

Daniel Stolf

  • 170 Points 100 badge 2x thumb
Adam, everything seems to be working now! Thanks a lot for all your help!
Photo of Adam Bowen

Adam Bowen, Official Rep

  • 17,418 Points 10k badge 2x thumb
That is great to hear Daniel. Thanks for the patience and the feedback.